Bättre fredagsmat och efterrätt

Mitt vitlökssmör till smashed potatoes:
100 gram smält smör
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
Salt och peppar
Smält smöret i en skål i micron, pressa i vitlök, timjan, salt och peppar.
Smashed potatoes:
9 lagom stora nypotatisar
2 dl riven lagrad ost (västerbottenost)
Rengör potatisen och dela i två halvor. Koka potatisen i saltat vatten som vanligt och häll av vattnet. Ta fram en plåt och bakplåtspapper. Lägg varje potatishalva i lagomt avstånd på bakplåtspappret. Ta en gaffel och "smasha" ner potatisen = tryck gaffeln på potatisen så den krossas. Pensla vitlökssmöret på varje potatis. Lägg på ost på varje potatis. Gratinera i ugn i 20 minuter på 230 grader.


Jordgubbspaj med vaniljsås.



Harrys egna hallonsorbe.